...

Mediko Sosyal Ünitesi

Hakkımızda

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı olarak faaliyetini sürdürmekte olan Mediko Sosyal Sağlık Merkezi, faaliyetlerini, 03.02.1984 tarih ve 18301 sayılı “Yükseköğretim Kurumları Mediko Sosyal Sağlık, Kültür ve Spor İşleri Dairesi Uygulama Yönetmeliği” doğrultusunda yürütmektedir.

Mediko - Sosyal Merkezi, Üniversitemiz öğrencileri ile üniversite personeli ve personelin bakmakla yükümlü olduğu aile bireylerinin poliklinik ve birinci basamak sağlık hizmetlerini, 1 Hekim, 4 Hemşire, 1 Psikolog ve 1 Diyetisyen ile hafta içi her gün 08.30-12.00 / 13.00-17:30 saatleri arasında gerçekleştirmektedir. Sosyal Güvencesi olsun ya da olmasın tüm öğrencilerimiz ücretsiz muayene olabilmekte, reçeteleri düzenlenmektedir. Gerekli görüldüğü takdirde ilgili polikliniğe yönlendirilmektedir. Raporlu ilaçlarını e-reçete olarak yazdırabilmektedir.
İhtiyacı olan hastaların hekim gözetiminde pansuman ve enjeksiyonu yapılmakta,  Penisilin ve sakıncalı görülen enjeksiyon grubu ilaçlar hariç diğer enjeksiyon grubu ilaçlar ücretsiz olarak yapılmaktadır. Tansiyon takibi gerektiren hastaların tansiyonları rutin olarak ölçülmektedir. Birimimizde laboratuvar hizmeti verilmemektedir.